Asahi

Lappeenrannan Aikidoseura Asahi ry on vuonna 1988 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on levittää Aikidoa Lappeenrantaan ja sen lähialueille. Asahi on Suomen Aikidoliitto – Finland Aikikai ry:n jäsen, joka on Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n jäsenjärjestö. Harjoittelemme Lappeenrannassa Etelä-Karjalan Kamppailuareenalla  ja Imatralla Urheilutaloilla.

Aikido on japanilaiseen samuraiperinteeseen pohjautuva taistelutaito, jossa aseettomat ja aseelliset tekniikat yhdistyvät mielen ja kehon kokonaisvaltaiseen harjoittamiseen. Aikidon varsinainen päämäärä ei liity itsepuolustukseen tai kamppailuun vaan itsensä voittamiseen, henkiseen kasvuun, hyvään elämään ja rauhan edistämiseen. Aikidon tarkoitus on suojella elämää, eikä vahingoittaa muita.

Asahissa harjoitellaan aikidoa monipuolisella tavalla korostamatta mitään yksittäistä aikidon tyylisuuntaa. Asahissa aikidoa tarkastellaan ja harjoitellaan useista näkökulmista ja lähtökohdista, jotta harjoittelija saisi mahdollisimman kattavan käsityksen aikidon eri ulottuvuuksista ja saavuttaisi monipuolisen osaamisen. Harjoitustemme ohjaajat omaavat pitkän kokemuksen aikidosta. Osalle ohjaajista on myönnetty japanilaisia opettaja-arvoja, mikä on osoitus ja tunnustus opettajaosaamisesta.

Seurassa on jäseniä ja ohjaajia, jotka harjoittelevat vanhaa samuraiperinnettä, koulua nimeltä Tenshin Shoden Katori Shinto ryu. Katori Shinto ryun vaikutus saattaa näkyä myös aikidon harjoittelussa. Katori Shinto ryuta harjoitellaan Turku Aikikain alaisuudessa. Lisätietoa Katori Shinto ryusta https://www.turkuaikikai.fi/katori-shinto-ryu/#content-content-inner

Lisätietoja Asahista voi kysellä osoitteesta info@aikidoseura-asahi.fi

Liiton logo