Kurssit

Harjoittelun aloittaminen

Järjestämme peruskursseja yleensä syksyisin ja keväisin. Peruskurssin alaikäraja on 15 vuotta. Peruskurssilla on yleensä kaksi harjoitusta viikossa. Aikidon harjoittelun voi aloittaa muutoinkin kuin osallistumalla peruskurssille. Halukkaiden on aina mahdollista tulla mukaan seuran harjoituksiin. Tämä tapa kysyy harjoittelijalta hieman enemmän kärsivällisyyttä, mutta kehitys voi olla tällä tavoin nopeampaa. Aikidosta kiinnostuneiden kannattaa kysyä harjoittelun aloittamisesta puhelimitse/sähköpostitse tai tulla urheilutalolle suoraan tutustumaan.

Peruskurssilla normaali sisäliikuntavarustus riittää.  Harjoittelusta innostuneet joutuvat jossain vaiheessa hankkimaan harjoitteluasun.

Aikido on yksi turvallisimmista budolajeista, koska lajissa ei ole kovaa kontaktia. Liikunta on kuitenkin aina riskialtista, joten monet aikidon harrastajalla tulisi olla tapaturmavakuutus. Suomen Aikidoliiton aikidolisenssiin kuuluu vakuutus, joka kattaa aikidoharjoittelussa mahdollisesti tapahtuvien tapaturmien hoitoa. Tämä kannattaa siksi, että kaikki vakuutukset eivät korvaa budolajeissa tapahtuvia vahinkoja. Osallistuakseen Suomen Aikidoliiton tapahtumiin jäsenellä tulee olla voimassaoleva aikidolisenssi. Lisää lisensistä sivulta Lisenssi